COACHING

Wie niet tevreden is met zichzelf zal groeien is een joods gezegde. Ben jij niet tevreden over jezelf of je leven dan vind je hieronder een aantal voorbeelden van vraagstukken waarbij ik je zou kunnen helpen. Uiteraard is dit geen volledige opsomming, het is enkel bedoeld om je een beeld te geven.


De vraag "wie ben ik eigenlijk" kan je bezig houden. Je vraagt je af wat je talenten zijn, wat er met je dromen en je passies is gebeurd. Je voelt een sterke behoefte om jezelf te zijn, om te houden van jezelf en gelukkig te zijn, maar weet niet precies hoe je daar vorm aan kunt geven. Het kan zijn dat je zelfbeeld niet overeen komt met het beeld dat andere mensen van je hebben en dat je merkt dat je daar last van hebt. Je kunt behoefte voelen om sluimerende kwaliteiten als bijvoorbeeld je intuïtie te ontwikkelen of misschien wil je je spiritualiteit vergroten.


Zelfbewustzijn

Coaching en counseling zijn manieren om te werken aan een groter (zelf)bewustzijn. Je leert op andere manieren naar jezelf en je vraagstuk te kijken. Je leert om jezelf vollediger te zien. Coaching en counseling kan helpen wanneer je vastloopt en er zelf, of met hulp van de mensen om je heen, niet uitkomt. Coaching of counseling kan je helpen om je zelfvertrouwen te hervinden en vanuit daar je eigen keuzes te maken. Je gevoel van eigenwaarde te vergroten en de balans te herstellen.


Intakegesprek

Heb je het gevoel dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij jouw ontwikkeling, dan nodig ik je van harte uit om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kun je aangeven wat je vraagstuk is en wat je graag zou willen. Als je dit nog niet helemaal helder hebt, kan ik je tijdens dit gesprek helpen om het helder te krijgen. Daarnaast zal ik je iets vertellen over de manier waarop ik werk en wat je van mij kunt verwachten. Het intakegesprek duurt ongeveer een uur, is geheel vrijblijvend en gratis! Na het intakegesprek bepaal jij of je een individueel traject wilt starten of niet.


Individueel traject

Als je er voor kiest om samen met mij te werken aan een vraagstuk dan starten we een individueel traject waarbij we in 1 op 1 gesprekken samen stil staan bij jouw situatie en de wensen die je hebt. We gaan aan de slag om je inzicht in jouw vraagstuk te vergroten. Als je dat wilt, kun je tussen de sessies door thuis aan de slag met (door jezelf geformuleerde) opdrachten om zo je inzichten handen en voeten te geven in je dagelijkse leven. Ik help je om doelen te formuleren en daar acties aan te koppelen. Jij bepaalt de richting en de snelheid, ik ondersteun waar nodig. Na ieder gesprek bepaal jij of een vervolggesprek gewenst is of niet.

Zelfs je ergste vijand kan je niet zo veel schade aanrichten als je eigen onbewaakte gedachten. Maar heb je ze eenmaal bedwongen, dan kan niemand je zo veel helpen. De Boeddha.