INSPIRATIEUURTJES

Opvoeden kan af en toe aanvoelen als een zware taak. Soms zijn er momenten waarop we het even niet meer weten. Waarop we het gevoel hebben dat we alles al hebben geprobeerd en we vastzitten in een situatie. Op zulke momenten is het fijn om steun te krijgen van onze omgeving of iemand die ongeveer hetzelfde heeft meegemaakt. Tijdens de inspiratieuurtjes is hier volop ruimte voor. Samen met andere moeders wissel je ervaringen uit, ervaar je dat je niet alleen staat in je probleem en kun je elkaar van tips voorzien. Daarnaast zal ik iets vertellen over de twee zienswijzen, PresentChild® en Mindful opvoeden, die ik graag gebruik bij het opvoeden van mijn eigen kinderen en het ondersteunen van andere ouders. Welke zienswijze centraal staat, kun je zien op het tabblad agenda. Hieronder vind je korte informatie over de beide zienswijzen, op de betreffende tabbladen kun je meer informatie vinden.


Aan de keukentafel

De inspiratie uurtjes vinden plaats aan mijn keukentafel, waarbij er ruimte is voor maximaal zes moeders. En als het weer er naar is, verhuizen we lekker naar buiten. Met een kop koffie of thee maken we er samen een gezellige, informatieve en leerzame ochtend van.


Praktisch

De inspiratie uurtjes starten om 9.00 uur en eindigen om 10.30 uur. Ze gaan door als er minimaal drie deelnemers zijn. Om die reden is opgave vooraf noodzakelijk.


PresentChild® methode

Als de PresentChild® methode centraal staat, dan laat ik je ervaren dat jouw kind met de dingen die je op dat moment zo lastig vindt, een boodschap voor je heeft. Of beter gezegd, een kado voor je heeft. Door dat kado aan te nemen en uit te pakken, draag je bij aan het oplossen van het probleem dat je op dat moment ervaart. Meer over deze methode vind je op het tabblad kindertolk®.


Mindful opvoeden

Tijdens de uurtjes waarbij Mindful opvoeden centraal staat, onderzoeken we samen hoe wij opvoedstress ervaren en verkennen we een aantal mogelijkheden om met die stress om te gaan. Op het tabblad mindful opvoeden vind je hier meer informatie over.


Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven, doen alsof niets een wonder is en doen alsof alles een wonder is. Ik geloof in de laatste manier. (Albert Einstein)