KINDERTOLK®

Iedere ouder kent wel periodes waarin het even niet zo lekker loopt. Bijvoorbeeld omdat je kind gedrag vertoont waar je moeite mee hebt. Of omdat je kind een lichamelijke klacht heeft waarover je je zorgen maakt. Meestal gaan deze periodes vanzelf voorbij, of kom je er met wat hulp van familie of vrienden doorheen. Soms lukt dat niet, dan kan een Kindertolk® consult wellicht uitkomst bieden. Hieronder vind je enkele voorbeelden van situaties waarin een Kindertolk® consult ingezet kan worden. Uiteraard is dit geen volledige opsomming.


Voorbeelden

Je baby kan zoveel huilen dat je niet meer weet wat je er mee moet. Het kan zijn dat je een dwarse peuter in huis hebt, die te pas en te onpas NEE roept. Of misschien ervaar je problemen rondom het zindelijk worden. Of verliest jouw kleuter zich zo sterk in zijn/haar fantasiewereld dat hij/zij moeite heeft om goed te functioneren. Wellicht luistert je kind slecht en ben je voortdurend aan het straffen. Er kunnen problemen zijn op school of met vriendjes en vriendinnetjes. Misschien is je kind erg vaak ziek of angstig. Je kunt het gevoel hebben dat je je kind niet kunt bereiken, dat hij/zij zich terugtrekt in zijn/haar eigen wereld. Je puber kan zich gedragen alsof jullie huis een hotel is. Je kind kan een diagnose als adhd, dyslexie, hoogbegaafd, hoogsensitief, faalangst of pdd/nos hebben gekregen.


PresentChild® methode /Methode Fluisterkind®

De methode is ontwikkeld door Janita Venema en gaat er vanuit dat kinderen ons weerspiegelen. Soms herkennen we dit en zien we bijvoorbeeld dat ons kind dingen op dezelfde manier doet als wijzelf. Soms herkennen we het niet, omdat ons kind dan een deel van ons weerspiegelt wat we niet of niet zo goed kennen van onszelf. Een blinde vlek. Ik ben opgeleid tot Kindertolk® en kan je helpen om te ontdekken welke delen jouw kind van jou weerspiegelt. Een Kindertolk® traject bestaat uit meestal uit 3 afspraken. Tijdens de eerste afspraak vraag ik je om te vertellen over jouw kind(eren). Ik zal af en toe wat vragen stellen, maar jij bent grotendeels aan het woord. Na afloop van dit gesprek vertaal ik als het ware het verhaal dat jij aan mij hebt verteld, zodat er een tweede verhaal ontstaat. Dat verhaal gaat dan niet langer over je kind, maar over jou. In dit verhaal wordt duidelijk welke stukjes van jou door jouw kind weerspiegelt worden. En wat daarin de specifieke kern is. Tijdens de tweede afspraak staat dit tweede verhaal centraal. We kijken samen naar de stukjes die weerspiegelt worden en nemen de tijd om stil te staan bij het gevoel dat dit jou geeft. Uiteraard kijken we ook hoe je handen en voeten kunt geven aan dat wat je ontdekt hebt over jezelf. We kijken wat nodig is voor jou en of er nog iets nodig is voor jouw kind. Tijdens de derde afspraak kijken we opnieuw naar het gedrag of de gezondheid van jouw kind. We staan stil bij de veranderingen, zowel bij jouw kind als bij jezelf. Als die veranderingen bevredigend zijn, dan sluiten we het traject af.


De wijsheid van jouw kind

Als je zoekt naar iemand die je helpt je leven volledig te ontplooien; die je helpt een krachtig liefdevol mens te zijn en een evenwichtige opvoeder; die alle dagen beschikbaar is om jou te begeleiden; die geduldig volhoudt, nauwkeurig en doelgericht werkt........ Zoek dan niet verder want je kind weet er alles van!


Wil je meer weten over de PresentChild®methode / Het Fluisterkind® dan kun je kijken op de website van Janita Venema, presentchild.nl

Als we iets in het kind willen veranderen, moeten we het eerst onderzoeken en kijken of het niet iets is wat beter in onszelf kan worden veranderd (Carl Gustav Jung).)