MET MEER PLEZIER OPVOEDEN

Opvoeden vraagt soms het uiterste van ons, soms gaat het ongemerkt makkelijk en soms genieten we er volop van. Deze cursus is erop gericht om de momenten waarop we er vol van genieten te vergroten.


De cursus

Als de dingen niet gaan zoals wij dat graag willen, als onze kinderen niet lijken te luisteren, als we het gevoel hebben dat er in iedere dag te weinig tijd zit, dan ervaren we opvoeden als een zware taak. De stress die we op dat soort momenten voelen, zorgt er vaak voor dat we anders op onze kinderen reageren dan we zouden willen, waardoor er vaak extra stress ontstaat. Tijdens deze cursus staan we uitvoerig stil bij opvoedingsstress. We kijken hoe deze ontstaat, waar in ons lichaam de stress voelbaar is en hoe we de stress kunnen verminderen. We gaan ook aan de slag met de vraag wat ons in de weg staat om met meer plezier op te voeden. En hoe we die dingen uit de weg kunnen ruimen of zelfs positief kunnen inzetten. En natuurlijk gaan we ook iedere bijeenkomst actief aan de slag met plezierige dingen.


Praktische informatie

De curus biedt plaats aan maximaal zes moeders en vindt plaats aan de keukentafel. Onder het genot van een kop koffie of thee gaan we samen vier ochtenden van 9.00 tot 10.30 uur aan de slag. De kosten hiervoor bedragen 47,50 euro. Op het tabblad agenda vind je de data waarop deze cursus plaatsvindt. De cursus gaat door als er minimaal drie deelnemers zijn.

A Child can teach an adult three things: to be happy for no reason, to always be curious, to fight tirelessly for something (Paulo Coelho).