OVER MIJ

Ontwikkeling vind ik één van de mooiste dingen die er is. Of dat nu de ontwikkeling is van een knop die uitgroeit tot een mooie bloem of van een hulpeloze baby die uitgroeit tot een eigen(wijze) persoonlijkheid. Al sinds jaar en dag word ik hierdoor geboeid. In mijn werk ben ik hier ook naar op zoek geweest, ontwikkeling in de zin van aanpassing van processen om te komen tot andere resultaten, maar zeker ook ontwikkeling van medewerkers en teams. Na jaren te hebben gewerkt als (team) manager heb ik er voor gekozen om echt mijn hart te volgen en van ontwikkeling mijn werk te maken door aan de slag te gaan als coach, counseler en kindertolk®.


Mijn eigen persoonlijke ontwikkeling is in een stroomversnelling terecht gekomen door de geboorte van mijn beide dochters. Opvoeden vraagt om flexibiliteit, beschikbaar zijn (niet alleen fysiek, maar vooral met je aandacht) en eindeloos geduld. Eigenschappen die ik tot dan toe nog niet zo sterk ontwikkeld had. Er was voor mij werk aan de winkel dus. Tijdens het opvoeden kom je steeds opnieuw je eigen grenzen tegen en handel je, vaak ongemerkt, veelal vanuit vaste patronen. Door steeds opnieuw naar binnen te keren, jezelf vragen te stellen en steeds weer af te wegen welk belang (die van het kind of die van jezelf) zwaarder weegt, groei je automatisch met je kinderen mee. Dat vind ik mooi.


Een gelukkig gezinsleven, dat gun ik iedereen. Zowel ouders als kinderen. Als ik kan bijdragen aan meer geluk in een gezin, dan gaat mijn hart sneller kloppen. Dus help ik graag moeders om meer te genieten van hun kinderen. Om oplossingen voor problemen te vinden. Om een verstoorde balans te herstellen. Om meer plezier te krijgen in het opvoeden.


Daarnaast help ik graag iedereen die zichzelf persoonlijk wil ontwikkelen. Die oude patronen wil afschudden, nieuwe stappen wil zetten, die zichzelf meer geluk gunt. Ik heb zelf meerdere malen ervaren hoe lastig het is om dit te doen en weet dat een beetje hulp daarbij soms fijn of nodig is. Die hulp bied ik graag.


Mijn opleiding tot coach, counseler heb ik gevolgd aan de Academie voor Counselling en Coaching. De verdieping heb ik gevonden in de opleiding tot Kindertolk®. Daar heb ik geleerd om de essentie te zien en te vertrouwen op de wijsheid van kinderen. Ook de trainingen Mindfulness, Geweldloze Communicatie en Touch of Matrix die ik heb gevolgd, zijn belangrijke inspiratiebronnen voor de manier waarop ik mijn vak vormgeef.

Ooit las ik de tekst "Dat wat geleerd moet worden herhaalt zich". Deze tekst hielp mij om problemen waar ik steeds opnieuw tegenaan liep in een ander licht te zien. Het waren geen terugkerende problemen, maar terugkerende kansen tot ontwikkeling. Sinds ik er op die manier tegenaan kijk ben ik in staat om veel constructiever en meer ontspannen met problemen om te gaan.

Dat wat geleerd moet worden herhaalt zich.